The Low / Rise House - A Sustainable House By Spiegel Aihara Workshop

The Low / Rise House – A Sustainable House By Spiegel Aihara Workshop

project: Laag / Rise House
architecten: Spiegel Aihara Workshop
Plaats: Menlo Park, CA, VS.
Gebied: 4.500 sq ft
Foto's door: Bruce Damonte

Low / Rise House van Spiegel Aihara Workshop

Samenstellen van de traditionele vormen van het Californische boerderijhuis en de boerderijtoren,Spiegel Aihara Workshopheeft dit duurzame eengezinswoning ontworpen. Het is een lange structuur. Laag en smal, nestelt het zich in het met bomen omzoomde landschap dat het mogelijk maakt dat werven elke kamer omringen en doordringen.

Een open keuken, die zich op de eerste verdieping bevindt, wordt gecreëerd door de kruising van twee lange en smalle structuren die verschillende programmatische gebieden biedt. De master suite, ook op de eerste verdieping, opent in een varentuin naast de woonkamer, opgehangen aan grote glazen schuifdeuren.

Van de architecten:"The Low / Rise House herinterpreteert het woningtype in de voorsteden door in elkaar grijpende bars van gedeeld en besloten programma. De compositie her-eigent zich de traditionele vormen van het Californische ranchhuis en de boerderijtoren toe als hulpmiddelen voor milieuprestaties en sociale interactie, ingezet om variabele dichtheid, natuurlijke ventilatie, opwekking van zonne-energie, daglicht en onderdompeling in de site te creëren. Het gebouw kan verschillende programmeerruimten effectief afsluiten, waardoor een intiem gevoel (en een laag energieverbruik) mogelijk is wanneer het wordt bewoond door één persoon, maar het biedt ruimte voor een ruime en geïntegreerde configuratie voor tien personen. De structuur is lang, laag en smal en nestelt zich in het met bomen omzoomde landschap en zorgt ervoor dat werven elke kamer kunnen omringen en doordringen. Een 3-verdiepingen tellende toren en dakterras duiken op tussen levendige groenblijvende planten en bieden een uniek uitkijkpunt op het omliggende stadsbeeld. Door een integraal verband tussen vorm en materiaal reageert de structuur op gevoelige locaties, in de natuur en in de buurt. "

Bekijk de video: Adembenemende interpretatie van het traditionele Californische Ranch House en de boerderijtoren

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: