Tanderra House door Sean Godsell Architects in Victoria, Australië

Tanderra House door Sean Godsell Architects in Victoria, Australië

project:Tanderra House
architecten:Sean Godsell Architects
Plaats:Mornington Peninsula, Victoria, Australië
Gebied:3.067 sq ft
Foto's door:Met dank aan Sean Godsell Architects

Tanderra House door Sean Godsell Architects

DeTanderra HousedoorSean Godsell Architectsligt verscholen in een heuvel op een enorm terrein op het Mornington-schiereiland, buiten Victoria, Australië. De site staat bekend om de warme zomers en de hete wind waardoor het huis gedeeltelijk in de grond is uitgegraven. Het basisontwerp van het gebouw is een standaard L-vorm. Er is ook voldoende buitenruimte die schaduw biedt om oververhitting te voorkomen.
Een nabijgelegen schuurtje houdt op zijn plaats een zonnestelsel dat energie van de zon oogsten, maar dit lage impact huis maakt ook gebruik van regenwater verzamelen.

Van de architecten:"De vloeiende aard van veranda-ruimte is al geruime tijd een integraal onderdeel van mijn onderzoek naar huizen. Uit dit onderzoek zijn twee verschillende elementen naar voren gekomen in mijn werk – de (anti-tektonische) buitenhuid en het ambigue plan waarbij gebruik, functie, binnen en buiten zijn georganiseerd in overeenstemming met de niet-dogmatische aard van veranda-ruimte in plaats van langs formele lijnen . Op één niveau is dit een argument voor een regionale architectuur waarin lokale omstandigheden een ontwerpelement informeren dat cultureel ingebed is in zowel de Aziatische als de koloniale geschiedenis. Op een ander heeft het me een argument gegeven voor het verwijderen van de gang als een organiserend apparaat en daarmee een ondersteunend argument voor het verdeelde plan of verbonden ruimtes die in de Aziatische architectuur heersen. Het kinetische karakter van het verdeelde plan heeft me geholpen om de afhankelijkheid van het deel als een ruimtelijk apparaat uit mijn architectuur te verwijderen en daarmee een aanval op het Europese modernisme te bouwen als een formeel middel voor het genereren van architectuur (dwz het maken van interessante ruimte door het veranderen van plafondhoogtes of verdieping levels)”

"Deze ideeën zijn werkzaam in dit huis dat op een heuvel van 40ha op een heuvel staat. Het huis heeft een prachtig uitzicht op de verre oceaan, maar de uitzichten zijn naar het westen en het huis is blootgesteld aan een krachtige heersende wind. In de zomer blazen hete noordelijke stormen over het terrein en het is als een contrapunt van deze blootstelling dat het huis een 'L'-vorm vormt en zich in de grond graaft om beschutte buitenruimte voor de inzittenden te bieden. De belangrijkste functionele ruimtes bevinden zich discreet langs de lengte van het plan en zijn verbonden door overdekte terrassen in plaats van gangen. Hoewel het enkele jaren later werd afgeleverd, werd dit huis tegelijkertijd met het Glenburn-huis ontworpen en wordt het op kantoor aangeduid als een zuster van Glenburn. '

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: