S House door Domenack Arquitectos in Lima, Peru

S House door Domenack Arquitectos in Lima, Peru

project:S House
architecten:Domenack Arquitectos
Plaats:Lima, Peru
Gebied:5.381 sq ft
Foto's door:Juan Solano

S House door Domenack Arquitectos

Deze hedendaagse residentie met een woonoppervlakte van 5,381 vierkante meter heeft deS Houseis ontworpen doorDomenack Arquitectos.Het bevindt zich in Lima, Peru en omvat drie niveaus.
Het ontwerp van deS Housewas gepland rond drie variabelen. Allereerst moest het voldoen aan de functionele behoeften van de familie van de eigenaar, wat niet gemakkelijk was vanwege de aflopende site. Dit is het tweede punt – het ontwerp vergde veel aanpassing aan de extreem hellende topografie zonder dingen te hoeven compliceren. Het laatste ding van de controlelijst was om het uitzicht op een nabijgelegen golfbaan vast te leggen, ook al was het niet te dicht bij het huis.
Op de eerste verdieping werken de hoofdtuin, het zwembad en de sociale ruimtes met elkaar samen, terwijl de privéruimtes zich op de andere twee verdiepingen bevinden.

"Het huis is het resultaat van het omgaan met drie belangrijke variabelen: voldoen aan de functionele behoeften van de familie, aanpassing van het ontwerp aan een moeilijke aflopende topografie zonder toevlucht te nemen tot ingewikkelde en dure structuren, en het vastleggen van de uitzichten op een golfbaan ondanks het feit dat de plot grenst er niet aan.
Het ontwerp van het huis is gepland over een bestaand natuurlijk platform op 3m boven straatniveau. Deze beslissing maakte het mogelijk om alleen de parkeer- en servicegebieden op straatniveau te vinden, terwijl de rest van het programma zich boven het natuurlijke platform bevindt. Het huis is ontwikkeld in 3 niveaus, volgens de rotsachtige opgaande topografie van het perceel. De functionele en ruimtelijke verdeling komt voort uit de gewoonten en behoeften van de klanten. De hoofdtuin, het zwembad en sociale ruimtes bevinden zich op het eerste niveau, terwijl de privéruimtes zich op het tweede en derde niveau bevinden. "

"Door de verhoogde ligging van het project kunt u profiteren van de uitzichten op de golfbaan, gelegen ten zuiden van het perceel, vanuit de sociale en hoofdslaapkamers. De rest van het huis geniet van verschillende uitzichten en scenario's van de omliggende natuurlijke omgeving, door patio's, tuinen en platforms die zijn gegenereerd door het volgen van de opgaande topografie. Het ontwerp van het huis bevordert adequate ventilatie, verlichting en thermische controle om het energieverbruik te verminderen.
De compositie van het huis is ingelijst in een dubbelhoge blootgestelde betonnen constructie die de vergezichten naar de golfbaan leidt en de binnenvolumes van het huis bevat. De ruimte binnen dit kader stroomt vrijelijk en integreert visueel verschillende delen van het project en de natuurlijke omgeving. Het uitgangspunt om het huis aan te passen aan de natuurlijke topografie van het perceel, gebaseerd op ecologische en economische criteria, bepaalde de rest van de achterste gevels van het huis. "

Bekijk de video: Glass Balcony Home Design Ideas

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: