Rounded Loft van A1 Architects

Rounded Loft van A1 Architects

Van de architect: Aan het begin van het jaar 2010 waren we begonnen met het ontwerpen van een groot zolderhok in Praag. Het was een nieuwe uitdaging voor ons om te gaan met bijna "grenzeloze" levensruimte volgens onze eerdere ervaring, voornamelijk gericht op kleinschaligheid. De kwestie van de 'grenzeloze' ruimte werd het belangrijkste motief van ons werk. De privéruimten zoals slaapkamers zijn natuurlijk gescheiden, maar de rest van gemeenschappelijke activiteitenruimten zijn verbonden binnen één vloeiende ruimte. Het begint bij de inkomhal met kledingkasten en gaat iets verder naar de leefruimte en keuken met grote eettafel, de ruimte is ook geopend voor de bovenste galerij die bedoeld is voor gasten. Om specifieke vloeiendheid van de ruimte te bereiken, hebben we besloten enkele binnenhoeken af ​​te ronden, waardoor de ruimte uiteindelijk zijn unieke vloeiende karakter krijgt. Door deze zachte hoeken, beweegt en voelt men zich eenvoudig vrij en verdwijnen de grenzen van de muren op de een of andere manier. Zelfs de trap, met geïntegreerde open haard en bibliotheek, klimt de afgeronde hoek op. De leuning is gemaakt van dun roestvrijstalen net, dus het is veilig maar zelfs glad en transparant.

Naast de belangrijkste continuos-woonruimte zijn er drie slaapkamers en een studeerkamer, en sommige opslagruimtes zijn voornamelijk geïntegreerd als ingebouwd meubilair. De kwestie van materialen was een ander belangrijk onderdeel van het project. Hun belangrijkste attributen zijn aanraakbaarheid en pure natuurlijkheid. We kozen zorgvuldig veel van hen samen met klanten bij een steenwerkplaats en schrijnwerkerij. De meeste houten meubels waren op maat gemaakte stukken. Beige grootformaat tegels worden gebruikt op alle zoldervloeren om het gevoel van continuïteit te ondersteunen. We hebben zo veel mogelijk van de houten dragende structuur blootgesteld. Het aanrecht is gemaakt van zwart granieten steen dat naast helder marmer op de achterliggende muur staat. Daar gebruikten we notenhout voor de eettafel en asfineer voor het licht erboven.




















Bron

Bekijk de video: Afgeronde zolderruimte door simpelweg A1 Architects

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: