MK5 House van Ortraum Architects in Helsinki, Finland

MK5 House van Ortraum Architects in Helsinki, Finland

project:MK5 House
architecten:Ortraum Architects
Plaats:Helsinki, Finland
Gebied:2.475 sq ft
Foto's door:Marc Goodwin

MK5 House van Ortraum Architects

Het MK5 House is een project vanOrtraum Architects,gelegen in een bos buiten Helsinki, Finland. Dit huis voor een gezin van vijf is geplaatst op een site die maximale privacy biedt, terwijl de belangrijkste woonruimtes nog steeds op het westen uitkijken op de oceaan.
Op de eerste verdieping bevinden zich de woonvertrekken, terwijl op de tweede verdieping de vier slaapkamers zich bevinden.

MK5 is het nieuwste project van ORTRAUM Architects, gebouwd voor een van de partners van het kantoor en zijn gezin van vijf. Het huis is gelegen op een zuidwestelijke, aflopende site van 500m2, gelegen op het schiereiland Jollas ten oosten van het centrum van Helsinki.

De architectuur heeft een centrale knik in het ontwerp, die (volgens de Finse traditie) een direct zicht naar de buren vermijdt en de belangrijkste ruimtes naar de oceaan richting het westen leidt.

De relatie van het gebouw met de natuurlijke omgeving inspireerde de diverse plaatsing van de ramen, waarbij de veranderende uitzichten en daglichtkwaliteiten in elke richting werden ingekaderd. De open woonkamer is toegankelijk vanuit het noorden en bevindt zich op de begane grond. Er zijn saunafuncties en er zijn gebouwdiensten in de kelder.

De vier slaapkamers bevinden zich op de bovenverdieping. De geometrische lay-out van het plan stapelt zich op de tussenverdieping op, waar de drie kinderkamers en de hoofdslaapkamer zich in het midden van het gebouw verbinden, zodat er voor het slapengaan meerdere mogelijkheden voor overleg zijn.

De structuur van MK5 bestaat uit sterk aangepaste CLT-elementen. Naast het elektrische systeem van het gebouw zijn het ventilatiesysteem en de verlichtingsarmaturen volledig geïntegreerd in de CLT-elementen. Siberisch Larikshout wordt gebruikt voor de gevel, de vloer en het meubilair. Aangepaste gefabriceerde koperen onderdelen omlijsten de ramen.

De gevelmaterialen zijn zodanig gekozen dat het gebouw op natuurlijke wijze kan patineren en met de tijd elegant kan worden verouderd. Aan de zuidkant van het gebouw worden verticale draden gespannen van de dakrand van het gebouw naar het terrasdek beneden, ontworpen voor hop klimmers om te groeien om een ​​"groen scherm" te creëren, waardoor een extra gordijn van privacy vanaf de weg wordt geboden.

Ortraum Architects

Bekijk de video: MK5 House. ORTRAUM. Helsinki, Finland. HD

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: