MG2 Residence door Alain Carle Architecte in Quebec, Canada

MG2 Residence door Alain Carle Architecte in Quebec, Canada

project:MG2 Residence
architecten:Alain Carle Architecte
Plaats:Wentworth-Nord, Quebec, Canada
Gebied:8.934 sq ft
Foto's door:James Brittain, met dank aan Alain Carle Architecte

MG2 Residence door Alain Carle Architecte

Alain Carle Architectehebben deMG2 Residenceop een zacht glooiend gazon in Quebec, Canada. De structuur van het huis is gefragmenteerd in vier verschillende paviljoens die uitstralen vanuit een centrale ruimte die de afzonderlijke gebouwen helpt te koppelen aan het totale ontwerp.
Het zuidpaviljoen is gewijd aan een woonkamer en sociale ruimtes, waaronder een keuken als een veelzijdig gebied om mensen samen te brengen. De andere paviljoens inclusief de hoofdslaapkamer en gastenkamers, terwijl er natte en droge sauna's tussen de twee volumes worden afgewisseld.

Van de architecten:"Het bezettingsprogramma van deze residentie is gefragmenteerd in vier paviljoens, volgens een organisch plan, waardoor een centrale ruimte wordt vrijgemaakt die er volledig naar buiten uitziet. Een beetje zoals het "hart van een dorp", verbindt deze ruimte de andere bouwlichamen, geometrisch verschillend van elkaar.
Deze architecturale compositie komt meer voort uit de speciale topografie van de site dan uit een formele voorbode. De zachte helling van de site gaf daarom de voorkeur aan een 'getrapte' ontwikkeling, die een constante instroom van licht naar alle ruimtes biedt. "

"Het meest zuidelijke paviljoen bevat de woonkamer, de meer sociale ruimtes van de woning, en opent royaal naar buiten om in de winter een grotere energiewinst te bieden. Het volume is open, met zeer weinig programmatische hiërarchie. Het combineert in wezen de functies met betrekking tot maaltijdbereiding in alle aspecten die mensen bij elkaar brengen: geen keuken / woonkamer / eetkamer, maar eerder een veelzijdige ruimte voor het ontvangen van gastenDe andere vleugels, meer toegewijd aan slaapruimtes, laten ruimte voor royale waterruimtes voor lichamelijke ontspanning. Een van deze vleugels omvat de privéruimtes van de eigenaren, terwijl de kamers zijn aangelegd in de andere. Droge en natte sauna's en grote douches accentueren de ruimtes van deze volumes en geven het pand een "gewoond" uiterlijk. Buiten is het traditionele zwembad vervangen door een kleine vijver met koud water die de reeks sauna's en stoombaden van deze paviljoens aanvult. "

"Een laatste deel, waarin werkplekken op twee niveaus zijn ondergebracht, bevindt zich weg van de woonruimtes van het huis, gescheiden door een beschermende buitenruimte. Dit volume valt op door zijn enigszins symmetrische vorm, met een puntdak, en is stroomopwaarts van de rest van het gebouw gepositioneerd om de rol van "gastenvleugel" te spelen voor bezoekers die soms voor zaken komen. Ten slotte biedt de benedenverdieping plaats aan een werkplaats, een onderhoudswerkplaats en een doe-het-zelf werkplaats.
Het vakmanschap van elk paviljoen creëert een heterogeen geheel, in het licht van de ontwerpbenadering die ruimte liet voor "gevonden materiaal" (zowel voor bekleding als timmerwerk) in plaats van een rigide esthetische dictaat. Uiteindelijk is dit een architectuur met een aardewortel, geproduceerd met een compleet andere "ontwerptijd". De vorm komt uit de grond, maar ook uit de geschiedenis, uit een geduldige zoektocht naar materiaal dat "al daar is". De organische aard ervan verwijst naar onze landelijke tradities in plaats van naar modernistische kanunniken die om elke prijs om nieuwheid vragen. '

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: