Maison Le Cap door Pascal Grasso Architectures in Var, Frankrijk

Maison Le Cap door Pascal Grasso Architectures in Var, Frankrijk

project:Maison Le Cap
architecten:Pascal Grasso Architectures
Plaats:Var, Frankrijk
Foto's door:Cyrille Weiner

Maison Le Cap van Pascal Grasso Architectures

Pascal Grasso Architectures,een architecturale studio in Parijs, heeft deMaison Le Capin Var, Frankrijk. Het ontwerp van dit vakantiehuis combineert de brutalistische architectuurruwheid van onbewerkt, blootliggend beton met de warmte van lokaal verstrekte materialen en het weelderige omliggende landschap.
Het bestaat uit verschillende volumes die orthogonaal zijn geplaatst, die naar buiten uitsteken en een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee bieden.

Van de architecten:"Het zijn eenvoudige, luchtweerkaatsende beton- en glazen kubussen, ingelijst of eerder gecamoufleerd door vegetatie.
Pascal Grasso bedacht een ruim vakantiehuis dat buitenshuis opnieuw uitmondt in een perfecte harmonie met de omgeving – een contextuele architectuur die is ontworpen als aangepast antwoord op de omringende geografie, landschap, klimaat en licht.
Context
Een bebost stuk land aan het water van een van de mooiste locaties langs de Zuid-Var kust (Frankrijk).
Rondom, een typisch mediterraan landschap met steile rotsen, dunne stroken zand, enkele baaien, water … "

"Allen badend in het licht.
Zijn eerste observaties overtuigden Pascal Grasso om de curve te benutten die het land bood, om te spelen met terrassen op verschillende niveaus, om de bestaande droge stenen muren uit te breiden en toch aan te passen aan het lokale zonnige klimaat, net zo goed als aan de slechte weersomstandigheden en vaak -intensieve helderheid. De gekozen materialen weerspiegelen de minerale kwaliteit van de kust: ruw beton, steen, glas, roestvrij staal.
Gegoten in bekistingen, waarvan de bodems werden gelaagd met geschuurd houten planken, het oppervlak van het ruwe beton behield het motief voor een eigenaardige textuur.
bronnen
Bereid om het gebouw in het omringende landschap samen te voegen, riep Pascal Grasso beelden aan die relevant werden geacht: met name Donald Judd's reeks concrete volumes in de woestijn bij Marfa (Texas), of zijn kubussen en parallellepipedums van hetzelfde volume waarin de kunstenaar telkens een verschillende variant.
En ook Land Art en de neiging van de hoofdrolspelers om natuurlijke elementen te gebruiken die aanwezig zijn op de site van hun interventie. "

"Hoewel minimalistische esthetiek een van de formele invloeden van het project is, onthult het ook een meer conceptuele benadering. Pascal Grasso gebruikte een reflecterend glas om noties van verstoring of transparantie naar voren te brengen: overdag kan niets van de binnenkant van het huis van buitenaf worden waargenomen omdat de openingen het landschap weerspiegelen (en dit intensiveert bovendien de manier waarop de vier kubussen samenvoegen in hun omgeving). Omgaan met deze verbinding met het landschap impliceerde ook dat het probleem van de openingen werd opgelost. Meer gewillig gesproken over schermen in plaats van ramen, dacht de architect in termen van fotografische of filmische framing.
Het huis
Pascal Grasso bedacht een huis verdeeld in vier volumes in het landschap volgens een oriëntatie bepaald door de gezichtspunten en verbonden door circulatieruimten. Elk van de vier ruwe betonnen dozen heeft een onderscheidende afmeting en positionering (op de grond, in lichte levitatie, vrijdragende, opgestapeld): dit was een middel om te profiteren van het gekantelde land door te werken met terrassen op verschillende niveaus, maar ook om interactie met het omringende landschap.
Deze verfijnde vocabulaire, verfijnd tot het essentiële, benadrukt de harmonieuze volumes en brengt constant terug naar het landschap. Om niets achter te laten dat de blik zou kunnen verstoren, zijn alle technische elementen geïntegreerd, wat een duidelijk beeld van de ruimtes oplevert; minimalisme tot uitdrukking gebracht door details, waardoor de complexiteit van het project wordt onthuld in termen van conceptie en realisatie. "

Bekijk de video: Concrete & Glass Residence in Frankrijk Fotograferen van het landschap Maison Le Cap

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: