Landschapstemperatuur - Evenwicht en integratie: Lin'an sport- en cultuurcentrum

Landschapstemperatuur – Evenwicht en integratie: Lin'an sport- en cultuurcentrum

project:Lin'an sport- en cultuurcentrum
architecten:Het architectonisch ontwerp en onderzoeksinstituut van ZheJiang University Co, Ltd
Plaats:Kruispunt Jiuzhou Streent en Jiquan Road, Linan District, Hangzhou City, China
Gebied:115.532,2 sq ft (site), 807.142 sq ft (bruto vloer)
Foto's door:Qiang Zhao

Lin'an sport- en cultuurcentrum

Het architectonisch ontwerp en onderzoeksinstituut van ZheJiang University Co, Ltdheeft een van hun nieuwste projecten ingediend en we zijn blij dat we het ontwerp van het Lin'an sport- en cultuurcentrum in het Linan-district van de stad Hangzhou in China kunnen presenteren.
Het meest opvallende kenmerk van dit ontwerp dat u gemakkelijk zelf kunt opmerken, is de integratie met het natuurlijke landschap. Het voelt alsof het daar thuishoort en de rivieren en bergen schetst. De unieke buitenkant heeft verhoogde contourlijnen die reageren op de omliggende bergen, waardoor deze nauw met elkaar verbonden zijn. De architectuur sluit ook aan op de stedelijke natuur en creëert een hoog niveau van platforms die de toegankelijkheid aanzienlijk verbeteren.

Een sportcentrum dat bij het landschap hoort

Landschap is de naamkaart van de stad Lin'an. Het idee van dit project is ontstaan ​​vanuit het landschap van Lin'an. Met behulp van de freehand-penseelmethode schetst het het landschap van de bergen en rivieren, wat consistent is met het diepgaande culturele erfgoed van de stad Lin'an.

Een sportcentrum dat bij de stad hoort

In combinatie met de geomorfische kenmerken van de lage heuvel en de glooiende helling van de site, hebben we het sportcentrum ontworpen als een unieke vorm met de hoogte van de contourlijnen, die reageert op de omliggende bergen op het algemene stedelijke niveau, als een groene ader , die de natuurlijke bergen in het noorden en het zuiden van zeer dichtbij houdt.

Door de lagen te combineren met de geomorfologie kan de architectuur aansluiten op het stedelijke karakter en een aantal activiteitenplatforms op hoog niveau creëren, waardoor de toegankelijkheid en deelname van de site aanzienlijk wordt verbeterd.

Een sportcentrum dat volledig gebruik maakt van het land

Het project beslaat een gebied van 161 mu, en we moeten verschillende functies regelen, zoals gymnasium, trainingshal, natatorium, buitenstadion en zakelijke ondersteuning, en het land is schaars. Het plan neemt het sportcomplex als uitgangspunt. Aan de ene kant is het lichaam van het gymnasium omwikkeld met de taps toelopende en geperforeerde plaat van het dubbele oppervlak om een ​​doorschijnend en licht visueel effect te creëren. Met de lantaarn wordt de site tot een opvallend stadsoriëntatiepunt gemaakt. Aan de andere kant wordt het hoogteverschil van de site volledig benut en worden de overige functies samen geïntegreerd. Met het gestapelde terras als ontwerpintentie, helpen de landschapsverwerkingstechnieken om een ​​doorlopend platformmodel te vormen, te coördineren met de omringende bergomgeving, en tezelfdertijd het hoofdbeeld van het gymnasium te benadrukken.

Het sportcentrum met de meest uitgebreide voordelen

Als een belangrijk onderdeel van de ondersteuning van het centrum op zich, omvat het project een kinderpark, een grote supermarkt, een fitnesscentrum, KTV en een verscheidenheid aan cateringruimtes, en een lineaire commerciële gordel langs de zijkanten van de weg en de binnenstraat kan voldoen aan de complexe aantrekkingskracht van fitness, ontspanning en amusement voor burgers.

Ontwerpverwerking

In het ontwerp wordt de site eerst opgedeeld in drie stations met een verschil van vijf meter en wordt de interne weg in de functionele blokken ingevoerd. Het bijbehorende bouwvolume wordt in elk functioneel blok geplaatst. De hoogte van de vloer is ook ingesteld op vijf meter, zodat het dak van elke laag naadloos kan worden verbonden met de bovenstaande vloer.

Het hoofdplein langs de hoofdstraat leidt het gewone publiek naar de tweede verdieping bij het platform en de bodem is ontworpen als doorgang voor VIP, atleten, instrumenten en media om een ​​driedimensionale en gestratificeerde verkeersorganisatiemethode te creëren.

Langs de weg rond, zijn de zachte treden en de grashelling geschikt om de weghoogte te verminderen, aangemeerd met landschapsgordel om het eenvoudige en elegante ruimte-effect te vormen.

Het hele sportcentrum heeft verschillende groepen landschapshoven en overgangsruimten rond de binnenplaats ontworpen om een ​​rijke ruimtelijke ervaring te creëren.

Het gymnasium keurt de driedimensionale bundelstructuur goed. De overspanning van de bovenste wedstrijdhal is 74,4 meter, en de zwemtrainingruimte heeft een rasterstructuur met een lengte van het noorden en het zuiden van 110 meter en de oost en west beslaan 58,7 meter.

Groene energiebesparing

Dit project is een 2-sterren groen energiebesparend gebouw en de belangrijkste maatregelen zijn:

  1. Verschillende locaties zijn opgezet met dakluikpijp, die overdag de binnenverlichting niet nodig hebben en die bij dagelijks gebruik de vereiste helderheid kunnen garanderen.
  2. Alle platforms zijn op het dak groen en het effect van warmte-isolatie is opmerkelijk.
  3. Het geleidelijke geperforeerde paneelgordijn buiten het gymnasium zorgt voor uitwendige beschaduwing van het gebouw en vormt het zachte binnenlicht.
  4. We hebben gebruik gemaakt van geavanceerde warmtepompen, zonnedaken, regenwateropvangtechnologie, LED-verlichting en andere volwassen energiebesparende middelen.

Plannen

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: