Huis in Mols Hills door Lenschow & Pihlmann in Ebeltoft, Denemarken

Huis in Mols Hills door Lenschow & Pihlmann in Ebeltoft, Denemarken

project:Huis in Mols Hills
architecten:Lenschow & Pihlmann
Plaats:Handrup Strand, Ebeltoft, Denemarken
Gebied:1883 sq ft
Foto's door:Hampus Berndtson

House at Mols Hills door Lenschow & Pihlmann

Zittend hoog boven de baai en de verre stad Ebeltoft op het vasteland van Denemarken, deHuis in Mols Hillsis gebouwd als een zomerresidentie doorLenschow & Pihlmann.De unieke residentie bestaat uit vier mini-huizen die een centrale binnenplaats omsluiten. Elk van deze zijn onafhankelijk maar verbonden en dienen een verscheidenheid aan functies. Er is een entree met een watercloset en douches, quarters, een woonkamer, een eetkamer, een keuken en een grote slaapkamer.

Van de architecten:"Vier kleine huizen die een centrale binnenplaats omsluiten, is de basis-frameachtige structuur voor deze zomerresidentie aan de oever van het vasteland van Denemarken. De buitenkant van het huis is bescheiden, zelfs enigszins introvert, maar als je de binnenplaats op gaat, zie je een ruimtelijk open huis met een warm grenen interieur. Glazen deuren en schuifwanden zorgen voor visueel contact tussen de kamers aan de overkant van de binnenplaats en bieden een duidelijk en ongehinderd uitzicht over de baai.
Het huis is gelegen in Mols Hils, Jutland, op een heuveltop met uitzicht op de baai en de nabijgelegen stad Ebeltoft op de achtergrond. Een smalle weg leidt naar het huis, dat wordt geplaatst tussen de andere zomerhuizen en wordt omringd door struiken, dennen en sparren. De vier schuine daken sluiten aan op de omringende zomerhuizen en de gesloten gevel met schuifdeuren voor de ramen geeft het huis een anoniem uiterlijk. "

Van de architecten:"De binnenplaats biedt beschutting tegen de zware windstormen. Rolluiken, schuifdeuren en gordijnen kunnen handmatig worden verplaatst om verschillende flexibele ruimtes te creëren en de openheid van het huis te vergroten. Glas omgeeft de binnenkoer die een ononderbroken binnenruimte creëert met de meer privéruimten die zich als gesloten vakjes rond de omtrek van de binnenplaatsen bevinden. in elke kamer is er een eigen uitgang die leidt naar een intieme buitenruimte afgeschermd door de omringende struiken en bomen.Een robuuste buitenmaterialiteit bestaande uit houten planken, gegalvaniseerd staal en zink zorgt voor een huis dat bestand is tegen het barre klimaat. Een gepolijste betonnen vloer met zichtbaar aggregaat biedt een robuust oppervlak voor gebruik binnen / buiten van het huis en de wanden van vurenhout geven warmte aan het interieur.
De vier kleinere huizen passen losjes op verschillende functies; een inkomhuis met wasruimtes en badkamers, een gastenhuis, een huis voor de keuken en woonkamer, en het vierde huis als een slaapkwartier voor de eigenaars. "

Van de architecten:"Alle huizen zijn verbonden in een overwegend open structuur, terwijl de verschillend hellende daken een verscheidenheid aan heterogene ruimtes benadrukken. Verschillende mogelijkheden om de kamers met elkaar te verbinden over de centrale buitenruimte in het midden, zorgen voor een multifunctioneel huis dat een tweede thuis biedt voor de twee eigenaren, zowel privé als wanneer ze worden vergezeld door hun grote familie. "

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: