Huis D door Hohensinn Architektur in Neuhofen, Oostenrijk

Huis D door Hohensinn Architektur in Neuhofen, Oostenrijk

project:Huis D
architecten:Hohensinn Architektur
Plaats:Neuhofen, Oostenrijk
Gebied:2.626 sq ft
Foto's door:Sebastian Schels

Huis D door Hohensinn Architektur

House D is een recent project vanHohensinn Architektur,een Oostenrijkse studio. Deze eengezinswoning is gelegen in Neihofen, Oostenrijk en het overspant over twee niveaus, met 2.626 vierkante voet leefruimte. Het minimalistische ontwerp is bekleed met onbehandeld hout, terwijl een deel van het gebouw half begraven ligt in de zacht glooiende heuvel.
Het hoogste niveau heeft ramen op grote hoogte die het interieur met natuurlijk licht overladen en een fantastisch panoramisch uitzicht op het Oostenrijkse platteland bieden.

Gelegen op een licht glooiende noordelijke heuvel, huis D is een zogenaamde Auszugshaus, dat is een Oostenrijkse uitdrukking voor een gebouw ooit gebruikt als een woning voor "gepensioneerde" boeren na het omkeren van de boerderij aan hun erfgenamen.

De traditionele boerderij Innviertel bestaat uit gebouwen die in een vierkant rond het erf zijn gerangschikt, meestal begrenst met "zachte" randen vanwege de ligging tussen boomgaarden en bijgebouwen. House D's ontwerp is gebaseerd op het idee om het boerenerfthema op kleinere schaal te benaderen en een meer sobere en compacte basisvorm te creëren met een open ruimte gepland voor privégebruik.

Als reactie op de heuvelachtige situatie bevinden de ingang van het huis vanaf de straat, de garage, opslagruimtes en vestiaire zich op de begane grond, die is ingebouwd in de heuvel. Vanaf daar biedt een trap naar de bovenverdieping directe toegang tot de open keuken en een woonkamer die uitkomt op de binnenplaats, dus op het zuiden. De L-vormige westelijke vleugel van het gebouw heeft, gekoppeld aan de woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer, een bijkeuken en een inloopkast.

Het open oppervlak was enigszins verhoogd om een ​​omgekeerde gradiënt te creëren, waardoor het op natuurlijke wijze werd geïntegreerd in het landschap en een nauwkeurige grens vormde tussen het huis en zijn omgeving. Het is opgedeeld in verschillende zones: het zitgedeelte onder het vrijdragende dak, de moestuin en het gazon dragen allemaal bij tot een divers en compact buitengebied dat een verscheidenheid aan toepassingen biedt.

Het huis bestaat uit een gelamineerde houtconstructie die zichtbaar is in het interieur en die rust op een gewapend betonnen kelderverdieping. Gevels gemaakt van onbehandeld dennenhout, zoals gebruikt voor traditionele landbouwgebouwen, vormen vrij rustige, bijna gesloten gebieden. Alleen degenen die uitkijken op de binnenplaats zijn geglazuurd in donkergrijs. De witte deur en raamkozijnen daarentegen ritmisch verlevendigen de buitenmuren in de binnenplaats.

Het interieurontwerp van het gebouw is net zo onvoorstelbaar als zijn buitenkant. Eenvoudig, massief eiken meubilair dat gedeeltelijk is geïntegreerd in de configuratie van de kamer, inclusief een keuken die is ontwikkeld samen met kunstenaar Hans Rainer, die ook een tegelkachel heeft geïnstalleerd die op een zwarte stalen plaat "zweeft", geeft het huis zowel een minimalistische stijl als een huiselijk karakter.

Hohensinn Architektur










Bekijk de video: Modern design voldoet aan het plattelandshuis in Oostenrijk

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: