House M door Jan Skuratowski Architecture in Möhlin, Zwitserland

House M door Jan Skuratowski Architecture in Möhlin, Zwitserland

project:Huis M
architecten:Jan Skuratowski Architecture
Plaats:Möhlin, Zwitserland
Gebied:2.335 sq ft
Foto's door:Simon Menges

House M door Jan Skuratowski Architecture

Studio uit BaselJan Skuratowski Architectureheeft ontworpenHuis Min het Zwitserse Möhlin op een perceel grenzend aan een bestaand gebouw uit de jaren tachtig.
Het nieuwe huis bevindt zich naast het bestaande gebouw op een verhoogd gedeelte van de site en biedt wel redelijk goed uitzicht op de skyline van de stad.
De twee gebouwen bevinden zich in de nabijheid van elkaar, wat de architecten ertoe aanzette een ontwerp te ontwikkelen waarbij het oorspronkelijke huis wordt aangevuld, maar het nieuwe gebouw zal nog steeds zijn eigen, aparte persoonlijkheid hebben.

Van de architecten:"De nieuwe eengezinswoning is ontworpen als een aparte wooneenheid en kan naast het bestaande gebouw uit de jaren 80 zijn eigendom behouden. Het bevindt zich op een gedeeltelijk verhoogd plateau in het zuidoostelijke deel van het pand. De twee gebouwen verschillen in hun dakontwerp en benadrukken zo hun autonomie. Tegelijkertijd parafraseert het nieuwe gebouw het bestaande ontwerp van het gebouw: door zijn veelhoekige plattegrond, die de vorm van de heuvel volgt, en expressieve vrijdragende vloeren. Hout werd gebruikt als materiaal om de vrij zware kalkzandsteen van de bestaande structuur te contrasteren. Hiërarchisch wordt verondersteld dat het nieuwe gebouw ondergeschikt is aan het bestaande gebouw en dus iets achteraan op de site staat. De nieuwe structuur lijkt op een paviljoen en heeft dankzij het platte dak een groot toegankelijk dakterras dat het kleine perceel effectief uitbreidt. De vergroening van de daken is bedoeld om de n te gevenieuw een geanimeerd personage bouwen en het verbinden met de natuur en de heuvel. "

"De toegang / toegang is vanaf de Titlisstrasse, langs het bestaande gebouw. Tussen de twee gebouwen bevindt zich een groene pergola die als een bufferzone fungeert en daglicht in de gebouwen brengt. Tegelijkertijd dient het als een ingangszone voor het nieuwe gebouw. Het ruimteverdelingsplan in de nieuwe structuur bestaat uit woonkamers / slaapkamers en een keuken / badkamer op de begane grond en een woonkamer op de eerste verdieping met een ruim dakterras en een groen dak; de kelder bevat een gastenkamer met directe toegang tot de tuin, een sauna, een kelder en een wasruimte. "

"De dubbele materialiteit van de constructie (bovengronds in hout / kelder in beton) wordt aan de binnenzijde weerspiegeld door houten plafonds op de begane grond en 1e verdieping, evenals een zichtbaar betonnen plafond in de kelder. De muren geschilderd in neutraal wit bemiddelen tussen de materialen.
De grootschalige beglazing in het zuiden en westen creëert een verbinding met de natuur. Omringende luifels integreren de zonwering en onderstrepen het aantal verdiepingen; op de begane grond wordt de vrijdragende luifel een carport. De verticale omgekeerde bekisting van pre-vergrijsde lariks contrasteert met de horizontale plafonds en zorgt voor de gesloten gevel met plasticiteit en een spannend spel van licht en schaduwen. "

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: