Belvedere Residence door Anastasia Arquitetos in Belo Horizonte, Brazilië

Belvedere Residence door Anastasia Arquitetos in Belo Horizonte, Brazilië

project:Belvedere Residence
architecten:Anastasia Arquitetos
Plaats:Belo Horizonte, Brazilië
Gebied:3.982 sq ft
Foto's door:Met dank aan Anastasia Arquitetos

Belvedere Residence door Anastasia Arquitetos

De prachtige Belvedere Residence ontworpen doorAnastasia Arquitetosbevindt zich in Belo Horizonte in Brazilië. Het biedt bijna 4.000 vierkante voet leefruimte aan zijn inwoners die de binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar mengen. Het ontwerp van deze moderne woning draait om het groter laten lijken van de ruimte dan het in werkelijkheid is. Dat effect wordt bereikt door de rechthoekige vorm van het gebouw, verdeeld in twee niveaus, waarbij de onderste wordt uitgebreid naar de buitenruimten.

De 370 vierkante meter tellende residentie, verdeeld over twee verdiepingen, is gelegen in een mannelijke woonwijk in de stad Belo Horizonte – Brazilië – op een 450 vierkante meter flat site. De architectuurbenadering heeft als doel de maximale integratie van externe en interne gebieden te bevorderen, hun grenzen te verleggen en vervolgens het gevoel van verbreding te versterken.

Vanwege de beperkte omvang van de site zijn rest- en oversteekruimten praktisch weggelaten (er is bijvoorbeeld geen inkomhal, vanwege een visuele doorlaatbaarheid bij de ingangstuin, bereikt via grote draaideuren in de gevel).

De plattegrond is rechthoekig en compact en strekt zich uit tot aan de zijlijn van de site. De kamers worden verlicht door grote deuren aan de voor- en achterkant van gevels en ook door matglas vergrendeling (u-glas dat fungeert als een goede thermische isolatie vanwege het bestaan ​​van een luchtlaag tussen de glasplaten) tussen de lagged cover-labs. Een glazen afdekking over een betonnen pergola vormt een aanvulling op de verlichting via een binnentuin. Daarom wordt het huis overspoeld door zenitaal en indirect natuurlijk licht dat naast het vermijden van kunstmatige verlichting overdag ook extreme hitte van direct zonlicht vermijdt. De heersende wind komt van de straat, waardoor de toegangsdeuren werken als regulators van windsnelheid. Volledig geopend in de zomer, lof dwarsventilatie, of gesloten in de winter, of zelfs half geopend als weinig ventilatie gewenst is.

De woning werd gevestigd op straatniveau, één meter boven de natuurlijke grond, om oneffenheden te voorkomen en de toegankelijkheid van de sociale ruimten te verbeteren. En het liet het huis ook meer beschermd tegen het bodemvocht. Het is belangrijk om eraan te herinneren dat een van de redenen voor de implantatie van compact veld, het verkleinen van de voetafdruk, was om de doorlaatbaarheid van de grond te vergroten, iets wat echt nodig is in onze steden.

Zonnecollectoren (die het huis en het zwembad ontmoeten) nemen het grootste deel van de afdekplaat in beslag, waardoor het gebruik van dit gebied aanvankelijk niet mogelijk was. Vanwege de grote overspanningen die worden gewenst, ondersteund door enkele punten van de fundering, en ook naar de grote schommelbank, zijn de bovenwanden betonnen balken die zijn gebouwd door gescheurde houtvormen die zijn achtergebleven. De esthetiek komt van een structurele optie, vandaar dat het niet decoratief is. Deze structurele gymnastiek was belangrijk, omdat de steunpilaren op de veranda in strijd zouden zijn met de intentie van integratie tussen interieur / exterieur gewenst. Het resultaat was een lichtgewicht verblijf (ondanks de esthetiek van blootliggend beton), verlicht en geventileerd, met aangename en proportionele ruimtes die de oorspronkelijke wens om het best mogelijke gebruik van de buitenruimte in praktijk te brengen in praktijk brengt.

Anastasia Arquitetos




















Bekijk de video: Anastasia Hotel, Kreta, Griekenland

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: